Ana Sayfa
Harçsız Pasapot
Harçsız Öğrenci Pasaportu

HARÇSIZ ÖĞRENCİ PASAPORTU BAŞVURU İŞLEMLERİ GÜNCELLENDİ

 

 

Birmimiz, Work&Travel, Interrail vb. aktiviteler için danışmanlık hizmeti vermemektedir. Öğrenciler bu işlemler için ilgili Yurtdışı eğitim danışmanlık şirketleriyle şahsen irtibata geçmelilerdir. Üniversitemiz, öğrencilerine yönelik sadece Harçsız Öğrenci Pasaportu başvurusu için bir üst yazı hazırlayıp sunmaktadır.

 

Bireysel olarak yurt dışına eğitim, dil ve kültür gibi çeşitli aktiviteler için çıkmak isteyip, birimimize Harçsız Öğrenci Pasaportu için başvuran öğrencilerimiz için yeni başvuru formu düzenlenmiştir. 

Aynı şekilde başvuru süreci de yeniden düzenlenmiş olup, izlenecek yol aşağıda açıklanmıştır;

 

*Work&Travel, Interrail, Dil Eğitimi, Kültürel Gezi, Teknik Gezi vb. programlara dahil olarak yurt dışına gidecek her öğrencimiz, pasaport harcı muafiyeti için ekteki dilekçe ve başvuru formunu doldurup, öğrenim gördüğü akademik BÖLÜM BAŞKANLIĞINDAN ONAYLATACAKTIR.

*Eksiksiz doldurulup, bölüm başkanlığınca imza ve kaşelenerek onaylanan form, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığından alınacak olan Öğrenci Belgesi, Davet Mektubu/Yazısı(Work&Travel ve Dil Eğitimi öğrencileri) da eklenerek SAÜ Genel Evrak Şube Müdürlüğü Servisine (Rektörlüğün yanındaki bina,zemin kat) teslim edilecektir.

*Uygunluğu halinde Şube Müdürlüğümüzce hazırlanacak olan Harçsız Öğrenci Pasaportu için gerekli evrakınızın duyurusu www.erasmus.sakarya.edu.tr adresinde bulunan Dokümanlar/Resmi Yazılar kısmından yapılacaktır. Adı duyurulan öğrenci, evrakını yazı işleri birimimizden imza karşılığı teslim alacaktır.

*Formun doldurulmasında DİKKAT EDİLMESİ gereken hususlar:

1- "Yurtdışı Çıkış Nedeni" kısmına herhangi bir program dışında bireysel çıkış yapacakların "Kültürel Eğitim" yazılması,

2-"Gidilen Ülke" kısmına tek bir ülke adının yazılmasıdır.

Ayrıca başvurunun yurtdışına çıkılacak tarih başlangıcından en az 1 ay önce gerçekleştirilmesi, öğrencilerimizin pasaportlarının yetişmesi ve vize işlemlerinin yetişmesi için önem arz etmektedir.

Pasaportu çıkarmadan vize işlemleri için başvuru yapılmaması tavsiye dilir.

Not: *Formun eksiksiz doldurulması, ilgili belgelerin tam olarak eklenmesi önem arz ettiği için öğrencilerimizin bu hususa dikkat etmesi rica olunur. Aksi takdirde istenen belge eksik başvuru nedeniyle alınamaz.

*Başvuru Formu ve Dilekçe Yazı İşleri Birimimizden de temin edilebilir.

*Interrail vb. Programlara katılacak öğrencilerin davet yazısı getirme zorunluluğu yoktur.

 

Öğrenciler, birimizce yazılacak ve kendilerine teslim edilecek resmi üst yazı ile önce Sakarya Gümrükönü Vergi Dairesine sonrada 02.04.2018 tarihi itibari ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvuru yapılacaktır. Başvuru için; 

https://randevu.nvi.gov.tr

linki üzerinden randevu talep edilmedilir.

 
Birim Sorumlusu 
Ayşenur ŞİMŞEK
Telefon No: 0264 295 73 66
E-mail: aysenurd@sakarya.edu.tr