Ana Sayfa
Rektörden

Rektörden

Sevgili Öğrenciler;

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), siz gençleri hayata hazırlama ve hedeflerinize ulaşmanız için sizlere gerekli katkıyı verme iddiasında olan bir üniversitedir. “Geleceğinize Yön Verin” sloganı bu iddianın ürünüdür. Bir iddia, eğer onu gerçekleştirecek altyapı varsa anlamlıdır. Sahip olduğumuz dinamik ve yetkin eğitim kadrosu yanında göl manzaralı harika kampüsümüz, eğitim ve araştırma amaçlı laboratuvarlarımız, 7/24 faal öğrenci topluluklarımız ve sosyal donatı alanlarımız ile sizi hayata hazırlamaya talibiz.

SAÜ’nün akademik birimleri sadece alanla ilgili gerekli bilgiyi sunmayı değil aynı zamanda onu elde etme ve işleme yetkinliğini kazandırmayı hedefler. Bunun için sağlam bir teorik eğitim, hayatın karmaşık sorunlarını kavramayı ve çözmeyi sağlayacak analitik düşünme yetkinliği ve hayal etme/sınırları zorlama motivasyonu gerekir. Eğitim programlarını sürekli güncelleyen, interdisipliner bakış açısı kazandırmayı önemseyen ve seçimlik ders havuzunu buna imkan verecek şekilde dizayn eden Sakarya Üniversitesi, Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE) ve staj imkanları gibi sektörle öğrenciyi buluşturan programları da genişçe kullanmaktadır.

SAÜ’lü öğrenciler, kurdukları topluluklar ile çok sayıda sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleyerek adeta kampüsümüze hayat vermekte, teknoloji ağırlıklı ulusal ve uluslararası yarışmalara katılıp dereceler almaktadırlar. Uluslararası öğrencilerimiz kültürel zenginliğimize güç katmakta; sınıfları, amfileri ve sosyal etkinlikleri renklendirmektedirler.

Sevgili öğrenciler,
SAÜ, Sakarya’nın bir markasıdır. Sakarya, zengin kültürel çeşitliliği ve öğrenciye değer veren insan profili ile üniversitesi ile bütünleşmiş bir huzur kentidir. Bu şehri çok seveceksiniz.

SAÜ, tecrübeli ve dinamik kadrosu, topluma değer katan yenilikçi uygulamaları ve kurum kültürü haline gelmiş sürekli kalite arayışı yedeğinde olmak suretiyle sizlerle yürüyüşünü sürdürecektir. Ayakları bu topraklara basan ama insanlığa hizmet imkânlarını sürekli ufku tarayarak güncelleyen siz değerli gençler, her biriniz bizim için çok değerlisiniz.

Sizlere hayat boyu başarılar dilerim.

Prof. Dr. Fatih Savaşan
Rektör